Anvendelseshistorik

27.08.26 – Miol@balk.dk

I systemmodulet findes fanen ”Anvendelseshistorik”.

Denne rummer en oversigt over de systemer en kommune tager ud af anvendelse og vælger at gemme ”anvendelseshistorik” på.

image

 

Følgende felter gemmes der historik på:

  • Ibrugtagningsdata: Udfyldes automatisk af systemet
  • Udfasningsdato: den dag systemet udfases af kommunen
  • Navngivning på ESDH-Sag – Sagens navn
  • Kommentar – Frit tekst felt
  • Arkiveringsnavn – Fastlåst navn på systemet den dag det blev taget ud af anvendelse
  • Lokalt systemnavn – Hvis kommunen har angivet et lokalt system navn
  • Lokalt systemnavn ID – Hvis kommunen har angivet et lokalt system navn
  • Nuværende systemnavn – Dette navn holdes opdateret via systemkataloget
  • Udfaset af: Hvem har taget system ud af anvendelse og bevaret historikken.
  • Referencer/link – Der kan tilføjes flere links

 

Hvordan tages funktionen i brug?

Du tager et system ud af anvendelse ved at trykke på ”fjern anvendelse” i højre hjørne, når du står på en systemforside.

image

 

Ved klik på ”fjern anvendelse” får brugeren følgende muligheder:

  • Fortryd – Fortryd og bevar systemet i anvendelse
  • Bekræft – For at tage et system ud af anvendelse og alle system-data slettes. Kommunen tælles ikke med som systemanvender i det fælles systemkatalog. Bemærk relateret kontrakter og databehandler data i de øvrige moduler slettes ikke.
  • Bevar historik – Bevar udvalgte data på systemet og tag system ud af anvendelse. Systemet fjernes fra det lokale systemoverblik og sendes til anvendelseshistorik fanen. Kommunen tælles ikke med som systemanvender i det fælles systemkatalog. Bemærk relateret kontrakter og databehandler data i de øvrige moduler slettes ikke.

 

image

 

For at tage et system ud af anvendelse og bevare anvendelseshistorik på et system, trykkes ”Bevar historik” og følgende vindue vises.

 

image

 

Her tilknyttes data til systemet - Se øverst i vejledningen for uddybning af felterne.

 

  • Tryk Bekræft og systemet tages ud af anvendelse, og anvendelseshistorikken gemmes under nedenstående fane ”anvendelseshistorik” i systemmodulet.

 

image

 

Fanen Anvendelseshistorik, er bygget op med samme tabelvisning, udtræksmuligheder og sorterings/filtrerings funktioner som resten af dit Kitos overblik.

Klikker man på et system, åbnes nedenstående landingsside med de udfyldte anvendelseshistorik data.

 

image

 

Ønsker man herefter at slette disse data, kan anvendelseshistorikken slettes øverst i højre hjørne af skærmen.

OBS! Når et system sendes til anvendelseshistorik, slettes alle andre systemdata end de beskrevne i denne vejledning